Fakta om GF

Välkommen till Genealogiska Föreningen!

GF är en nationell förening där medlemmarna ägnat sig åt släktforskning sedan 1933! I våra lokaler har vi välutrustade datorer med tillgång till SVAR, Arkiv Digital, Ancestry.com och andra databaser. Sveriges Befolkningsskivor, Sveriges Dödbok samt många lokala cd/dvd är också tillgängliga i datarummet. Information om allt innehåll i datorerna.

Vi arbetar med att vidareutveckla en söktjänst via efternamn där vi successivt ska samköra allt fler källor. Vi arbetar också med att digitalisera delar av våra stora samlingar för att göra allt mer material tillgängligt för våra medlemmar via internet. Vid Projekt beskrivs flera av våra källor som är tillgängliga för medlemmar. Visst material finns även att köpa som cd, och du kan köpa experthjälp för släktutredningar eller som personlig släktforskare som hjälper dig i din egen släktforskning, se Produkter och Tjänster.

Släktforskarnas Arkiv och Bibliotek 87526129

I GFs lokaler i Solna, finns även Sveriges största genealogiska samling med mängder av genealogisk, personhistorisk och lokalhistorisk litteratur, stora samlingar av icke tryckta släktutredningar samt tidningsklipp med familjenotiser.

Allt detta material, har du som medlem i GF fri tillgång till. Du kan också via telefon eller e-post kontakta vår expedition vid behov av eftersökning och kopiering.

Även icke medlemmar är välkomna att botanisera i våra lokaler mot en mindre summa. Första besöket är gratis, därefter kostar det 50 kr/gång att använda GFs släktforskarresurser för icke medlemmar (kontant betalning är enbart möjligt för kopiering och kaffe).