Fakta om GF

Välkommen till Genealogiska Föreningen!

GF är en nationell förening där medlemmarna ägnat sig åt släktforskning sedan 1933!

Medlemsförmåner

Släktforskarnas Arkiv och Bibliotek 87526129

I GFs lokaler i Sundbyberg, finns Sveriges största genealogiska samling med mängder av genealogisk, personhistorisk och lokalhistorisk litteratur, stora samlingar av icke tryckta släktutredningar samt tidningsklipp med familjenotiser.

Allt detta material, har du som medlem i GF fri tillgång till. Du kan också via telefon eller e-post kontakta vår expedition vid behov av eftersökning och kopiering. Även som icke medlem är du välkommen att botanisera i våra lokaler mot en mindre summa. Första besöket är gratis, därefter kostar det 50 kr/gång att använda GFs släktforskarresurser för icke medlemmar. Kontant betalning är enbart möjligt för kopiering och kaffe – annars använder vi kort, Swish, PayPal, faktura.


Vi arbetar mycket med att vidareutveckla och utöka ”Supersök”, vår egen söktjänst för familjenamn kopplad till många av våra olika databaser och register. Vi arbetar också med att digitalisera delar av våra stora samlingar för att även göra vårt unika material tillgängligt för våra medlemmar via internet.


Vi producerar två tidskrifter om släktforskning/utredningar:

SLÄKT OCH HÄVD (medlemsskrift)

SVENSK GENEALOGISK TIDSKRIFT (prenumerationsskrift)


I våra lokaler har vi välutrustade datorer i vår datorsal med tillgång till SVAR, Arkiv Digital, Ancestry.com och andra databaser. Sveriges Befolkningsskivor, Sveriges Dödbok samt enormt många lokala cd/dvd är också tillgängliga i datarummet.


Vill du ha hjälp med släktforskning har vi flera insatta personer som du kan beställa hjälp av.


Du kan boka föresläsningar om släktforskning eller boka guidning av vårt arkiv och bibliotek.


Läs mer om föreningens framtida mål och historik.

Tack till alla aktiva inom vår förening!

Julklappar 2023