Familjenotiser 1900-tal

Visa familjenotiser (för medlemmar)

OBS. Som icke medlem ser du inte notiserna men kan här söka efter vilka efternamn som finns i familjenotiserna

Alternativt leta släktnamn i vårt publicerade namnregister A-Ö.

Klipparkivet kallas vårt första stora projekt. Det består av utklippta och fotograferade familjenotiser, alltså födda, vigda, döda, trolovningar, lysningar och nekrologer. Det är klipp ur Svenska Dagbladet 1936-1990 och ur Dagens Nyheter 1967-1990. De är sorterade på efternamn i bokstavsordning och här kan du också hitta bröllopsbilder och mängder med porträttbilder.

Sedan augusti 2013 finns alla dessa över 2 miljoner poster tillgängliga på GFs medlemssidor! Det bör påpekas att notiserna i dessa två tidningar var mer rikstäckande förr än man kan tro!                                                         

Projektet växer vidare 
Arbetet med att utöka vårt klipparkiv fortsätter. GF har redan i dag ett stort antal dagstidningar från olika delar av landet och från olika tidsperioder, till exempel Dalslänningen, Norrbottenskuriren och olika östgötatidningar. Vi har påbörjat arbetet med att klippa ut och klistra upp familjenotiser och intressanta familjenotiser och artiklar ur dessa tidningar för att de i ett nästa steg ska fotograferas, namnsättas och läggas ut på medlemssidorna. Familjenotiserna från Dalslänningen 1954-1999 är nu färdigmonterade och skannade och registreringsarbetet påbörjas under februari 2017! Är du intresserad av att delta i registreringsarbetet, kontakta projektledaren Malle Caesar på vordf(at)genealogi.

Efterlysning
Om du har samlingar med notiser eller årgångar av gamla tidningar med intressanta familjenotiser som skulle kunna spridas till fler genom GFs medlemssidor – tveka inte att kontakta GF genom att skicka e-post till GFs kansli på gf(at)genealogi.

 

       

Historik
Tack vare ett fantastiskt arbete under många år av GFs medlemmar och personal, har detta material samlats in och gjorts tillgängligt på medlemssidan. Ända sedan 1936 har personal klippt ut annonser och familjenotiser, sorterat dem efter familjenamn och klistrat upp dem i kronologisk ordning på folioark eller A4-ark – närmare bestämt 200 000 sidor! Tack vare stora insatser från medlemmar och personal som fotograferat arken med inklistrade notiser. Bilderna har successivt lagts ut på nätet för att namnsättas. Våra flitiga indexerare – ett 30-tal personer i stugorna runt om i landet – har formligen kastat sig över dessa bilder för att namnsätta dem! Entusiasmen och engagemanget har varit helt otroligt!

 Ett provexempel på hur arkivbilderna ser ut: provbild klipparkivet