Lördag 1/4 – vårens näst sista registreringsmaraton

Nu på lördag träffas vi igen, antingen i föreningens lokaler, eller vid din dator hemma. Tillsammans registrerar vi personer ur passjournaler under hela 10 timmar, kl. 10-20. Det blir lite som ett maraton… eller lite som ett öppet hus… kom när du vill, gå när du vill!

Dörrarna till föreningens lokaler öppnas kl. 10. Vi sitter vi varsin dator och registrerar resenärer och finns också där för att hjälpa varandra när vi kör fast i tolkning av gammal handstil eller i frågor om hur registreringen skall gå till. Du som inte vill registrera utan i stället vill använda vårt bibliotek, våra samlingar och våra forskardatorer till att forska på egen hand är förstås också hjärtligt välkommen.

Så här många sökbara poster finns i personregistret när detta inlägg skrivs onsdagen 29 mars, tre dagar före vi träffas. Vad kommer räkneverket stå på när lördagsregistreringen är slut? Och vilka personer är det som kommer registreras? Kanske din släkting, kanske min…

 Väl mött på lördag! I vanlig ordning serveras fika och smörgåsbröd. Och är du sugen på att lära dig registreringsarbetet så kan du höra av dig till <inrikespass(at)genealogi(punkt)net> eller söka dig fram på medlemssidorna. Där finns grundligt undervisningsmaterial i form av en lathund, utförliga anvisningar och till och med instruktiva videofilmer.