TÄVLA I SLÄKTFORSKNING!

Genealogiska föreningen provar något nytt! Vi utlyser nu två tävlingar i släktforskning, öppna för alla att delta i. Den ena handlar om att bygga släktträd snabbast. Bakgrunden till den är DNA-släktforskningens ökande popularitet. Den andra tävlingen handlar om att presentera släktträd på ett tilltalande sätt.

Släktträdstävlingen går till så att den 28:e mars klockan 10:00 kommer anmälda deltagare få namnet på en person vars anträd skall byggas. Den som bygger 4 generationer med korrekta namn, födelsedatum och födelseförsamling snabbast kan titulera sig mästare i släktträdsbyggande.

Den andra tävlingen är en bedömningstävling som går ut på att presentera sitt släktträd på ett tilltalande sätt. En jury väljer ut de fem, enligt dem, bästa förslagen och sedan sker omröstning här på Facebook.

Anmälan för att delta i trädbyggartävlingen görs på tavling@genealogi.net. Det räcker med att ni skriver att ni vill delta och att namn och mailadress finns med.

För den andra tävlingen behövs ingen anmälan. Har ni redan ett släktträd och vill bidra med det, skickar ni bara en bild på det till tavling@genealogi.net. Sänder ni in en bild på ert träd accepterar ni också att det visas här på Facebookgruppen. Omröstningen beräknas starta i början av april.

Vinnarna, 3 i varje tävling, kommer att presenteras på Genealogiska Föreningens stämma den 25 april. Förutom äran kommer priser att delas ut i form av produkter som finns till försäljning hos GF.