Arkivens dag – 8 november

Välkomna till Arkivens dag på GF med flera spännande föredrag mellan kl 11-15:

  • Lynne Ralsberg, Lantmäteriet, visar och berättar om samlingen Historiska Kartor i Lantmäteriets arkiv: Hur hittar och söker du i dessa arkiv? Vilken typ av information är intressant för släktforskaren? (Presentationen finns på GFs medlemssidor)
  • Chris Bingefors berättar hur hon använt Historiska Kartor i sin släktforskning. (Presentationen finns på GFs medlemssidor)
  • Thomas Fürth berättar om de Vita Bussarna och de insatser som under andra världskrigets slutskede räddade många liv – ett smakprov på vårens föredrag med anledning av kommande digitalisering. 

Som alltid finns funktionärer på plats för att hjälpa dig att komma igång eller komma vidare i din släktforskning.

arkivens dagSå här skriver Lantmäteriet på sin hemsida: I våra digitala arkiv finns mer än en miljon historiska kartor och de sträcker sig så långt bak i tiden som till 1628. Kartorna täcker stora delar av Sverige och är i många fall så välgjorda och rikt utsmyckade att det är frestande att kalla dem för rena konstverk. Inte konstigt kanske, att de ofta ges bort som presenter. Det är gratis att titta på kartorna och vi vågar lova att du hittar något intressant när du tar del av dem.

Föredragen hålls i GFs lokaler.