2012 Boka in 22 september: Öppet hus hos GF

Tillsammans med grannföreningarna DIS Öst, StorStockholms Genealogiska Förening, Föreningen för Smedsläktsforskning och Sällskapet Vallonättlingar arrangerar GF lördagen 22/9 kl 11-15 ett öppet hus för släktforskare. GF kommer att visa de omfångsrika samlingarna, projekten inrikes pass och samlingen med familjeklipp Vi kommer även att sälja dubblettböcker och CD/DVD. Det blir premiär för nya DVD:n Begravda i Sverige 2 och den nya handboken i soldatforskning, vilka finns till försäljning. Det blir möjlighet till samtal om släktforskning och sist, men inte minst, kaffeservering.  Alla är hjärtligt välkomna!

Tre spännande föredrag blir det:

  • 11.30 Mats Lönegren berättar om hur du börjar släktforska, ger värdefulla tips och visar intressanta exempel. Föredraget är främst för nybörjare eller de som ännu inte börjat släktforska.
  • 12.40 Rolf Ahlinder håller ett föredrag på temat ”Nyheter i DISGEN 8.2d – främst kartor”.
  • 13.50 Hans Hanner berättar om namnsättningen inom projektet inrikes pass, ett arbete som kommer göra materialet på GF:s medlemssidor ännu mer användbart för forskning.

Vägbeskrivning
Du kan resa med tunnelbana 10 mot Hjulsta. Gå av vid station Huvudsta, och sedan är det några minuters promenad till Anderstorpsvägen 16. Du kan också åka med buss 113 som går mellan Solna centrum och Vreten. Gå av vid hållplats Huvudsta centrum.