GF under pandemin – öppet och stängt

GF:s lokaler berörs av de skärpta riktlinjerna i Stockholms län.

Efter att GF har haft öppet på prov i ett par veckor, har Folkhälsomyndigheten meddelat skärpta riktlinjer. GF:s lokaler kommer att vara stängda så länge dessa gäller.

Pandemin har inneburit en hel del förändringar för många föreningar och även för GF, men oftast till det bättre för GF:s medlemmar! I stället för föredrag och släktforskarkaféer i våra lokaler i Sundbyberg ställde vi om redan i mars. Då började vi med digitala videomöten, som för våra medlemmar i hela landet (och utomlands!) innebar att GF blev mycket mer tillgängligt och att vi kan ta del av det rika utbudet hemifrån.

Det har slagit så väl ut att vi kommer att fortsätta erbjuda möjligheten att delta i våra möten digitalt, samtidigt som mötena förhoppningsvis också kan hållas samtidigt i lokalerna.

I början av oktober provade vi att hålla öppet i lokalerna på tisdagar för medlemmar, för att de skulle kunna besöka GF:s bibliotek och arkiv samt utnyttja forskardatorerna. Vi följer FHM:s riktlinjer och har anpassat arbetsplatserna efter dessa. Tyvärr skärptes riktlinjerna den 29 oktober och vi valde då att stänga ner lokalerna så länge dessa skärpta riktlinjer gäller. Vi hoppas att vi snart kan öppna upp för besök igen!

Trots att lokalerna är stängda för besök så är det full fart på verksamheten! Vi fortsätter vårt digra program med digitala föredrag och släktforskarkaféer, se program på medlemssidorna. Där finns även inloggningslänkar till mötena. Föredragen och kaféerna filmas och läggs ut på medlemssidorna under rubriken Föredrag-video.

Det är även full fart på våra volontärer som registrerar Inrikes pass, Skolmatriklar och Familjenotiser/Dalslänningen. Registreringsarbetet görs på distans. Vill du hjälpa till eller har frågor om samlingarna eller verksamheten så kan du mejla oss på gf@genealogi.net.

                                                                                                             Malle Caesar