Gott Nytt släktforskarår 2024!

AI-genererad bild med Adobe Firefly

Alla medlemmar – och blivande medlemmar – i Genealogiska Föreningen önskas ett riktigt Gott Nytt släktforskarår 2024!

Även i år satsar vi på ett gediget program och aktiv föreningsverksamhet. Föreningens digra program för 2024 ser du här. Föreningens styrka bygger på våra medlemmars engagemang som volontärer när det gäller att göra register och databaser tillgängliga för våra medlemmar samt alla de intressanta möten och föredrag som vi genomför både digitalt och fysiskt i våra lokaler.

Vi ser gärna att du engagerar dig i våra projekt till exempel att registrera Inrikes pass eller Familjenotiser eller andra pågående digitaliseringsprojekt, som är sökbara på medlemssidorna! Ju fler vi är som jobbar desto snabbare växer databaserna till glädje för oss släktforskare. Familjenotiser registreras från tryckta notiser från dagstidningar som bas och Inrikes pass-journalerna är handskrivna 1700- och 1800-tals listor. Du får då bra träning att läsa gammal handstil. Är du intresserad eller vill veta mer? Kontakta då projektledarna för Inrikes pass respektive Familjenotiser.

Vi ser gärna att fler engagerar sig för att exempelvis registrera och ordna i vårt fina bibliotek, stora arkiv eller uppdatera hemsidan eller skriva om aktuellt i föreningen i GF:s facebookgrupp eller nyhetsblad eller bidra på annat sätt. Hör av er till föreningen för mer information.

Varmt välkomna att besöka våra lokaler i Sundbyberg från tisdagen 9 januari kl 13-18 eller någon av våra öppna lördagar, se programmet.