Johan Bures släktbok

BuredvcoverPris dvd: medlem 200 kr + porto 
Icke-medlem 325 kr + porto  (bli medlem)
(Fleranvändarlicens 100 kr)
Beställning och försäljningsvillkor

Pris USB (både mac och windows):
Medlem  – 300 kr + porto
Icke medlem –  400 kr

Uppdatering av Johan Bures släktbok 

Genealogiska Föreningen ger ut den berömda släktboken på dvd, där Urban Sikeborg är författare till materialet. Det är första gången en handskrift ges ut i sökbar form på detta sätt. Dvd:n är gjord för Windows. (Informaatio suomeksi/Information på finska).

Läs mer om innehåll och släktbok

Dvd:n Johan Bures släktbok bygger på uppgifter från den svenske medeltidsforskaren Johan Bures släktforskning. Släktboken innehåller cirka 3 000 personer från omkring år 1400 fram till första hälften av 1600-talet. Ett mindre antal anteckningar med kompletterande uppgifter om senare ättlingar är tillagda på 1700-talet. Bure var den förste ofrälse privatpersonen i Sverige som bedrev släktforskning och den förste som ägnade sig åt icke adliga släkter.

Varje person som nämns har en egen personakt där släktbokens samtliga uppgifter personen finns samlade med kommentarer. Många av personakterna har dessutom kompletterande hänvisningar och uppgifter ur tryckta och otryckta källor och bearbetningar. Skivan har goda sökmöjligheter och du kan växla mellan personakter, släktträd och de avfotograferade sidorna där personen nämns.