Lördagsöppet 11/3 med aktiviteter!

Lördagsöppet för forskning

Nu på lördag 11/3 håller vi öppet för dig som vill forska med hjälp av föreningens bibliotek, samlingar och vid våra forskardatorer. Dörrarna slås upp kl. 10, siste man går hem kl. 20. Vi har en visning av samlingarna kl. 13 för den som är nyfiken och kanske besöker oss för första gången.

Lördagsöppet för frivilliginsatser

Lördagen är också en dag för aktivt arbete till föreningens fromma. För de som kommer och gör en insats bjuder vi inte bara på social samvaro under dagen utan också på fika och lite smörgåsmat.

Samlingsgruppen jobbar kl. 10-16. Samlingarna gås igenom och ordnas upp. Plastfickor, gem m. m. plockas bort och handlingarna flyttas över till syrefria arkivkapslar – allt för att deras livslängd skall bli så lång som möjligt. Vi har nu också kommit igång med digitaliseringen av handlingarna. Om du vill hjälpa till med skanning av dokumenten så är du välkommen.

Inrikes passregistrering pågår kl. 10-20. Är du nyfiken att prova på? Flera personer finns på plats och kan hjälpa dig komma igång. Vill du jobba hemifrån och få hjälp, skriv då till <inrikespass at genealogi punkt net>.

Vi har nu ett stort och spännande material som skall registreras, till exempel från Örebro län 1787-1847 (1 839 sidor) och Gävleborgs län 1767-1818 (1 823 sidor). I våra förteckningar över handlingarna (på medlemssidorna) lyser de färdigregistrerade sidorna i blått, de som är under arbete i rött och de som finns tillgängliga för registrering i grönt. Det är bara att köra! Välkommen till ett spännande och lärorikt arbete.