Registrerings-maraton söndag 22 november – möjligt oavsett var du bor!

Nu bjuder vi in alla intresserade till en tredje dag med namnregistrering från inrikes pass. Du kan vara med oavsett var i landet du bor. Vi har öppet i föreningens lokal i Huvudsta från kl.10 och fram till kl. 20 på kvällen.

Du som inte kan eller vill titta förbi i egen hög person kan i stället i lugn och ro sitta hemma och delta i registreringsarbetet. För dig går det bra att under dagen få hjälp via telefon, Skype eller e-post. Skicka ett e-brev till inrikespass(at)genealogi.net om du är nyfiken.

Träffen har flera syften. Dels att vi har trevligt tillsammans, dels att vi får möjlighet att lära av varandra och sist, men inte minst, att den som vill får möjligheten att lära sig registreringsarbetet från grunden. Du är välkommen som novis. Vi som har hållit på ett tag hjälper gärna till och undervisar. Om du tycker det är svårt att läsa gammal handstil säg då till så letar vi reda på sidor som är prydligt skrivna. Det finns sådana!

Lathund
Denna gång finns en lathund – ett litet häfte i A5-format  – där nästan allting om registreringsarbetet står. Hör av dig till expeditionen så kan du få en hemskickad. Den finns också som pdf på medlemssidan under fliken Inrikes pass – Att registrera. (Länk dit om du är inloggad)

Vi hoppas på lika god anslutning som vid tidigare träffar. En glad tanke vid registreringsarbetet är att varje person jag registrerar kan utgöra en sökträff för en eller flera släktforskare och kanske till och med bidra till att lösa en släktforskargåta! Fler och fler sådana berättelser dyker nu upp.
För er som kommer till lokalen blir det  fika och smörgåsmat – varmt välkomna!