Släktforskarkafé: DNA – Tävling i att bygga släktträd torsdagen den 30 september kl 18.30 – missa inte!

Nu är det tävlingsdags!

På Släktforskarkaféet med DNA-tema den 30 september klockan 18.30 blir det först en genomgång om hur de bästa släktträdsbyggarna gjorde i förra årets tävling. Direkt efter genomgången, vid cirka 19.00 startar årets släktträdstävling. Ni kommer få ett namn på en person vars anor ni skall bygga i fyra generationer. Vi vill sedan ha in ha fullständigt namn, födelsedatum och födelseförsamling på de 30 personer det är frågan om.

Tävlingsbidraget, i den form ni önskar men dock läsbart för domaren, skickas sedan in till tavling@genealogi.net. Den vars korrekta* träd kom in snabbast, vinner.

Priser till vinnarna:
1:a pris: 1 månads abonnemang på Arkiv Digital (värde 395 kr) + en GF-produkt i släktforskarbutiken (värde 400 kr för medlem) alternativt medlemskap 2021-2022 (värde 400 kr för icke medlem).
2:a pris: GF-produkt i släktforskarbutiken (värde 300 kr)
3:e pris: GF-produkt i släktforskarbutiken (värde 200 kr).

*) Korrekt i DNA-sammanhang, dna-matchträd, är att domaren skall kunna bedöma att det är korrekta personer. Stavning på namnen, några dagar fel på födelsedatum för att en källa inte visade det korrekta accepteras. Även felaktig födelsförsamling kan accepteras om domaren kan bedöma att det är den genetiskt korrekta personen. Domaren avgör.

Zoom-länk till mötet finns som vanligt på medlemssidorna. Icke medlemmar är välkomna att delta utan avgift – anmälan görs på boka@genealogi.net senast kl. 15.30 mötesdagen. Efter anmälan erhålls zoom-länk till mötet via mejl.

Må bäste och snabbaste trädbyggare vinna!