Inbjudan till tävling i att bygga släktträd

På Genealogiska Föreningens släktforskarkafé med DNA-tema den 29 september klockan 18.30 (OBS Nytt datum!) blir det först en genomgång om hur de snabbaste släktträdsbyggarna gjorde i förra årets tävling. Direkt efter genomgången, senast 19.00, startar årets släktträdstävling.

Deltagarna i tävlingen kommer få ett namn på en person vars släktträd ni ska bygga i fyra generationer. Vi vill sedan ha in ha fullständigt namn, födelsedatum och födelseförsamling på de maximalt 30 personer det är frågan om.

Tävlingsbidraget, i den form ni önskar men dock läsbart för domaren, skickas sedan in till tavling@genealogi.net. Den vars korrekta träd kom in snabbast, vinner. Korrekt DNA-matchträd innebär att domaren ska kunna bedöma att det är korrekt person. Varierande stavning på namnen eller några dagar fel på födelsedatum, för att en källa inte visade det korrekta, accepteras. Även felaktig födelseförsamling kan accepteras om domaren kan bedöma att det är den genetiskt korrekta personen som har angetts. Domaren avgör.

Tävlingen är öppen för alla och utan kostnad. Ingen föranmälan krävs.
Priser till vinnarna kommer från GF:s webshop.

Zoom-länk till caféet finns HÄR.

Om någon tycker att det låter både dumt och konstigt att tävla i något där noggrannhet normalt är det viktigaste, kommer förståelsen först när man sysslat med DNA-släktforskning ett tag. Det som tar mest tid i anspråk är nämligen att bygga andras släktträd. Att bygga så kallade ”quick and dirty trees” är därför en viktig del inom DNA-släktforskning, och denna tävling, nu för tredje året, gör att vi lär av dem som är riktigt duktiga. Det finns därför också mycket att lära sig även om man släktforskar utan att använda DNA. Några av knepen de har går nämligen applicera även för den normale släktforskaren.

Välkomna till en spännande tävling!
Christer Carmevik, GF