Temalördag: Om att skriva en släktbok eller släktkrönika! Lördag 20/3 10.00-13.00

Still Life with Books in a Niche,
Barthélemy d’Eyck, ca 1442-1445

Välkomna till årets andra temalördag! Förra gången sågs vi och lärde oss om olika sociala instutitioner, denna gång får vi en mycket matnyttig lördag i släktbokens tecken!

Många av oss har nog, efter idogt forskande, börjat fundera på att sammanställa det hela i en bok, för att göra det tillgängligt för andra – men hur gör man egentligen? Vad ska man tänka på? Nu på lördag, 20 Mars mellan klockan 10:00 och 13:00 sker en temalördag med just temat: ”Hur du skriver en släktbok eller en släktkrönika” under ledning av Kurt Hultgren och Nichlas Malmdahl, en lördag som förhoppningsvis kommer föda många nya tankar, idéer och pepp!

Programmet ser ut som följande: 

Temalördag om att skriva släktböcker och släktkrönikor

Lördagen den 20.3 kl 10.00 – 13.00

Det här seminariet handlar om släktböcker och släktkrönikor. Kanske har du släktforskat under längre tid och har samlat på dig mycket information och gamla fotografier om släkten och frågar dig; Vad kan jag göra av detta? Eller står du i startgroparna och undrar hur man kan tänka kring dokumentation om sin släkt och sin släktforskning.

10.15 Kurt Hultgren om hur han har sammanställt en släktbok om sin mormor

11.15 Nichlas Malmdahl om de släktkrönikor han har producerat om sin släkt.

Direkt efter varje föreläsning finns utrymme för kortare frågor och vi avslutar temalördagen med tid för samtal och diskussion.

 

Mötet sker som vanligt via Zoom, och länken hittar ni på medlemssidorna. Är du inte medlem men vill delta ändå så går det utmärkt, biljetter à 50 kronor styck säljs i vår släktforskarbutik!