Torsdag 1/10 – registreringsdag

Välkommen att delta i gemensam registrering! Vi följer upp vårens succé (registreringsdagen 9:e maj) med två liknande dagar i höst. Den första registreringsdagen infaller nu på torsdag 1/10 kl. 14-22 i våra lokaler i Huvudsta. Kom och registrera tillsammans med andra och gläds åt möjligheten att umgås, ställa frågor och prata om registreringsarbetet, passhandlingarna och allt möjligt annat. Vi bjuder självfallet på kaffe, fikabröd och smörgåsbröd inklusive diverse pålägg. Har du inte börjat registrera men är nyfiken på det är du extra välkommen! Du som registrerar utför ett viktigt arbete som föreningen gärna vill uppmuntra. Utan alla dessa registreringar vi gör är det ju riktigt svårt att hitta fram till våra släktingar i passjournalerna!

Från arkivhandling…

Skärmavbild 2015-09-25 kl. 10.56.18

via registreringsverktyg till…

...sökbart personregister

sökbart namnregister!Skärmavbild 2015-09-25 kl. 10.56.48

Ni medlemmar som bor en bit bort blir utan bjudfika men vi hoppas att flera av er ute i landet ändå vill delta. Passjournaler finns från många delar av landet och det är en styrka när man registrerar att känna till orterna i området. Vill du prova på så kan vi hjälpa dig att komma igång – under registreringsdagen ordnar vi det via telefon, e-post eller Skype. Hör av dig på inrikespass@genealogi.net eller per telefon till föreningen 08- 32 96 80. För dig som vill prova på registreringsarbetet finns också instruktionsvideos på Youtube. Titta gärna på dem via länk på medlemssidorna: Inrikes pass/Att registrera/Instruktionsvideos

Under registreringsdagen i våras (kl. 00-24) registrerade vi gemensamt 800 poster i projektet Inrikes pass! Slår vi det nu på torsdag?