Fader – OKÄND (26/11)

Förr eller senare stöter de flesta på fader okänd i sin släktforskning. Resultatet blir ett gapande tomt hål i släktträdet. Men, det går ofta att komma vidare med flitigt detektivarbete. Hur går man tillväga? Det är vad denna temadag handlar om.

Det blir 3 spännande föredrag:

Elisabeth Reuterswärd, som skrivit Sveriges Släktforskarförbunds handbok "Fader okänd", berättar om olika sätt att komma vidare.

Carolyn Östberg berättar utifrån sin egen släktforskning om ett barn som föddes med båda föräldrarna okända och hur hon senare lyckades finna ut vilka de var.

Vem var Johanna? En kvinna, som enligt barnhusjournalen hette "Johanna Pehrsdotter /Lindberg/" och inte har kunnat identifieras närmare, löste hösten 1854 sitt barn på Allmänna barnhuset i Stockholm. Magnus Bäckmark berättar i det tredje och sista föredraget om hur DNA-jämförelser mellan nu levande ger ledtrådar till vem hon var.

Kaffe, fika och korv med bröd finns till försäljning. GF:s arkiv, bibliotek och datorsal finns tillgängliga under hela dagen för egen forskning. Föredragen börjar först kl. 11, men vi öppnar lokalerna redan kl. 10. Funktionärer finns på plats för att hjälpa dig med dina frågor och guida dig i våra samlingar.

För den som vill veta mer om DNA-tester till släktforskning har vi DNA-hörna med Mats Ahlgren och Magnus Bäckmark under dagen. Passa på att topsa dig på plats!

Missa inte årets kanske mest spännande temadag på GF! Varmt välkommen!

Adress: Anderstorpsvägen 16, Huvudsta (Solna), Stockholm. T-bana blå linje mot Hjulsta, hållplats Huvudsta.

fader okänd