Registreringsdagen 9 maj

2015-05-07 14.33.35Nu på lördag ordnar vi en heldag på temat namnregistrering. Vi håller på i hela tolv timmar, från 9 på morgonen till 21 på kvällen, och vi gör det för alla medlemmar oavsett var du bor! Vi undervisar i det registreringsverktyg som vi började använda i höstas, som nu används i två projekt men som på sikt kommer användas i flera projekt.

Du som finns nära våra lokaler kan komma hit och få hjälp på plats. Du som inte kan komma till oss har flera alternativ att välja mellan.

Vi undervisar över nätet vid två tillfällen, kl. 11-12 och 14-15. Logga in på Skype och kontot ”inrikespass” eller (om du inte har Skype) skicka ett e-brev till inrikespass@genealogi.net så får du hem en inloggningslänk (via TeamViewer) och kan delta direkt via din dator (inget program behöver laddas ner och installeras). (Vill du vara lite förberedd innan undervisningen kan du titta på färska introduktionsvideos på medlemssidorna).

Våra e-postadresser inrikespass@genealogi.net och flykting1945@genealogi.net kommer vi att bemanna efter bästa förmåga så att vi omgående kan svara på dina frågor.

Vi håller också viss kontakt via vår Facebookgrupp. Den som börjar registrera kan dessutom ansöka om att bli medlem i någon av våra två Facebookgrupper specifika för projekten: ”Flykting 1945 – Genealogiska Föreningen” och ”Passregistrering – Genealogiska Föreningen”. I dessa grupper hjälps vi åt med texttolkning, diskuterar källmaterialet och registreringsverktyget.

Att lära sig verktyget är i grunden lätt men i början kan det vara bra att ha någon nära tillhands för frågor som dyker upp. Passa på tillfället!