Nu öppnar vi igen efter sommaren!

Nu är det dags att samla styrkorna igen efter en sommar som bjudit på högst blandad väderlek – både varmt och torrt samt svalt och regnigt! Vi ser fram emot att träffa gamla och nya medlemmar och släktforskare i möten där vi lär oss mer och mer.

Nu på torsdag 17 augusti klockan 18.30 – 20.00 håller vi sommarens sista släktforskarkafé med Olle & Michael. Ta med dina släktforskarfrågor till kaféet för diskussion med oss och med de övriga deltagarna. Det här kaféet hålls som vanligt på Zoom. Du som medlem hittar möteslänken på medlemssidorna. Om du inte är medlem kan du ändå delta gratis – skicka din intresseanmälan till boka@genealogi.net senast klockan 15.00 mötesdagen så skickar vi möteslänken till dig.

Tisdagen den 22 augusti kl 13.00 – 18.00 öppnar vi upp våra lokaler för säsongen: bibliotek, arkiv, forskarsal och butik. Välkommen att slå dig ner en stund – snacka släktforsk, fika och botanisera i vårt fina bibliotek! Under hösten har vi sedan öppet varje tisdag klockan 13.00 – 18.00.

Lördag 26 – söndag 27 augusti ser vi fram emot att träffa er i vår monter på släktforskardagarna i Östersund! Läs mer om programmet här.

Söndagen den 3 september är ni välkomna till GF:s och Riddarhusets gemensamma symposium på temat Genealogi – i går och i morgon. Symposiet hålls som hybridmöte på plats i Riddarhuset eller digitalt via Zoom. Det detaljerade programmet presenteras inom kort.

Torsdag 7 september klockan 18.30 – 20.00 är det höstens första Släktforskarkafé med Olle Elm & Michael Lundholm. Zoommöte

Tisdag 19 september klockan 13.00 – 18.00 är det höstens första Släktforskarakut i GF:s lokaler i Sundbyberg. Kom och få hjälp med dina släktforskarfrågor. Fysiskt möte.

Torsdag 21 september klockan 18.30 – 20.00 är det DNA-kafé med Christer Carmevik. Hur gjorde de som vann tävlingen när de snabbt byggde släktträd hösten 2022? Introduktion och tävling. Zoommöte.

Resten av höstens fullspäckade program – bland annat GF:s 90-årsfirande – kan ni ta del av under rubriken GF-Evenemang på hemsidan. Välkomna!